הדגים שלכם מדשדשים במי אפסיים עכורים? כנראה שהגיע הזמן לנקות את האקווריום. כך תעשו את זה נכון ובקלות

אף על פי שדגים הם חיית מחמד שלרוב דורשת תחזוקה נמוכה, יש בכל זאת מטלה חשובה אחת שעליה יש להקפיד, על מנת להבטיח את אריכות ימיהם ואיכות חייהם של הדגים שלכם. הכוונה היא כמובן לניקוי האקווריום. מדי פעם תבחינו שמי האקווריום הפכו עכורים וזה הזמן למבצע ניקיון.

בגדול, יש לנקות את האקווריום בכל 3 שבועות – חודש. הקפדה על כך תמנע מהדגים שלכם לחלות ולמות בטרם עת.

איך מנקים את האקווריום? מקפידים על כמה שלבים פשוטים:

מחליפים רק חלק מהמים

ראשית, לעולם אל תחליפו את כל המים באקווריום בבת אחת. הסיבה לכך היא שהמים באקווריום הם סביבת המחייה של הדגים שלכם. הם רגילים לטמפרטורה ולהרכב המים, והחלפתם בבת אחת עלולה לגרום להם הלם.

תמיד השאירו לפחות שליש מנפח המים ה"ישנים" והמוכרים. אתם יכולים לשאוב את המים החוצה באמצעות צינור או סיפון (אם האקווריום שלכם מאוד גדול ומכיל הרבה מים – זו האפשרות המומלצת), או להוציא באמצעות כלי קיבול כלשהו את המים שאתם מעוניינים להחליף.

את הדגים אתם יכולים להשאיר בתוך האקווריום יחד עם חלק מהמים, בזמן שאתם מנקים אותו, או להוציאם יחד עם חלק ממי האקווריום למיכל חלופי עד שתסיימו את הניקיונות.

ניקוי האביזרים

הוציאו מהאקווריום את המכשור הקיים בו – משאבה לאקווריום, פילטרים וכדומה, וכן, קישוטים גדולים לאקווריום. שימו לב: אין להוציא צמחי מים אמיתיים, משום שהדבר יפגע בצמיחתם. שטפו אותם תחת זרם מים במקלחת או בכיור.

עצה לניקוי אצה

דפנות האקווריום נוטות להתכסות באצות. זה גם מה שגורם לאקווריום שלכם להראות עכור. התחילו בקרצוף הדפנות עם מברשת ייעודית שניתן למצוא בחנויות של ציוד לדגים או לחיות מחמד (ודאו כי היא מתאימה לחומר שממנו עשוי האקווריום שלכם: זכוכית או אקריליק). אבל אם האקווריום שלכם לא ענקי, דעו שגם מברשת שיניים ישנה עושה יופי של עבודה. שפשפו בעדינות עד שהדפנות יהיו נקיות.

ניקוי החצץ

החצץ שנמצא בקרקעית האקווריום אוגר בתוכו הרבה מהפסולת והרפש שמיוצרים באקווריום. לכן, כדאי לנקות גם אותו. בחנויות המתמחות ניתן לקנות מכשיר שהוא מעין 'שואב אבק' בעל פילטר, שיונק את כל הג'יפה מבלי להוציא את החצץ מהאקווריום.

ושבו דגים לגבולם

לאחר שסיימתם לנקות, החזירו לאקווריום את כל הציוד שהוצאתם ממנו ואז שפכו פנימה את המים החדשים והנקיים (בכמות שעליה החלטתם מראש). הקפידו לעשות זאת באיטיות ובזרם חלש, על מנת לא לזעזע את הדגים שבאקווריום וודאו שהמים בטמפרטורה הנכונה והמתאימה לסביבת המחייה שאליה רגילים הדגים שלכם.

לחצו כאן כדי לקרוא איך לזהות ולמנוע מחסור חמצן באקווריום