אקווריום

למדריך לבחירת אקווריום לחצ/י כאן

מדריך לבחירת אקווריום

כשאתם באים לבחור את האקווריום הנכון ביותר עבורכם, ישנם כמה היבטים אליהם רצוי מאוד שתתייחסו. לא מדובר פה בנושאים של חיים או מוות, לא בעבור בעלי הזימים ובטח שלא עבורכם, אבל הנושאים הללו יגרמו לכם ליהנות מהאקווריום כמה שיותר, ובינינו, זו הרי ממילא הסיבה לכך שרציתם אותו מלכתחילה.

מיקום האקווריום

למיקום של האקווריום בבית יש משמעות עצומה בבחירת סוג האקווריום המתאים. כלל האצבע הוא שהאקווריום צריך להיות מוצב במקום בו אתם מבלים את רוב הזמן. אם הסלון שלכם קטן, אז אולי אקווריום של שני מטר אורך הוא לא רעיון טוב כל כך.

ישנם אקווריומים גדולים, שמגיעים עם מעמד משלהם ואילו אחרים ניתן להעמיד על מדף, שולחן לאקווריום, או אפילו למקם בהתאמה מיוחדת בנישות. חשוב מאוד לוודא שמידות האקווריום מתאימות לרהיט. ולא רק הגודל הוא משמעותי, גם הצורה. אקווריום יכול להיות מלבני, מרובע, עגול ועוד, אך לא כל האפשרויות יתאימו לחלל הרצוי.

אל תשכחו: אקווריום הוא אומנם בית גידול לדגים, אבל הוא גם רהיט נוי, וכשכזה, הוא אמור להיראות טוב.

שימו לב לחומר ממנו עשוי האקווריום – זכוכית או אקריל? זכוכית בד"כ עמידה יותר לשריטות, אך היא גם כבדה יותר. לכן, יש לוודא שאקווריום זכוכית מוצב על רהיט שיכול לשאת את משקלו (וכשהוא מלא במים, מדובר במשקל כבד). אקווריומים מאקריל הם קלי משקל יותר.

ולסיום, אל תשכחו להשאיר מספיק מקום מאחורי האקווריום לציוד ולכבלים שתצטרכו להציב בתוכו או בסמוך לו, שכן, יחד עם האקווריום סביר שתרכשו גם משאבה לאקווריום, פילטר לאקווריום, תאורה לאקווריום ואביזרים נוספים.

סביבת האקווריום

אל תמקמו את האקווריום במקום בו אחר כך לא תוכלו לבצע פעולות שגרתיות כמו החלפת פילטר לאקווריום או מתן אוכל לדגים.אל תמקמו אותו במקום בו אין גישה לחשמל.

יש לכם מזגן? אשריכם. אבל שימו לב שהאקווריום ממוקדם במקום בו המזגן לא משנה דרסטית את הטמפרטורה, דבר שעשוי להשפיע על הדגה.

גודל האקווריום

אחרי שסגרנו את עניין המיקום, הגיע הזמן לדבר על הגודל. באקווריומים, כמו בחיים, הגודל לא קובע, אבל הוא בהחלט יכול להרשים. אז מה הגודל האידיאלי לאקווריום?

הכי חשוב לשים לב לגודל המינימלי – אקווריום יכול להיות קטן ועוצר נשימה, אבל אסור שיהיה קטן מדי בעבור הדגים. נזכיר, המטרה העיקרית היא לשמור את הדגים בחיים.

דגים נוהגים לחיות במקורות מים גדולים, ולכן ככל שהאקווריום יהיה גדול יותר, הם יהיו מרוצים יותר. מצד שני, לא כל בית ולא כל חדר מסוגלים להכיל כל גודל של אקווריום.

אם למשל אתם מתכננים להציב את האקווריום על מדף, חשוב יותר לוודא שהמדף מסוגל לשאת את משקל האקווריום, המים, והדגים, מאשר לרוץ לחנות ולבחור את האקווריום הכי גדול בשוק, רק כי זה מומלץ.

בחירת הדגים

בחנויות הדגים תיתקלו במגוון עצום ומסחרר של דגים, ולא כולם זקוקים לאותם תנאי מחיה. אקווריום אחד = תנאי מחיה מסוג אחד. כלומר, עליכם להחליט מראש האם תגדלו דגי מים מתוקים, או אקווריום מים מלוחים עם דגי ים, דגים טרופיים וכו'.

אגב, הגודל (גם) במקרה הזה קובע – ישנם זני דגים שגדלים למימדים לא קטנים. לכן, קחו בחשבון גם את הגודל הסופי שאליו יגיעו הדגים שברצונכם לגדל, וקנו מראש אקווריום שיספק להם מספיק מרחב מחיה גם בעתיד.

הקמת אקווריום

קחו בחשבון שהקמת אקווריום היא תהליך שלוקח זמן. אי אפשר פשוט לשפוך את הדגים לאקווריום החדש ברגע שתקבלו אותו.

ראשית, יש לצייד את האקווריום בכל הציוד הנדרש, למלא אותו במים, לסנן ולחמצן את המים ולוודא שהם בטמפרטורה המתאימה לתנאי המחייה של הדגים שיאכלסו את האקווריום.

לאחר מכן, יש להפעיל את האקווריום כשהוא ריק מדגים למשך 3-4 שבועות על מנת שהמים ישלימו תהליך ביולוגי המכונה "מחזור החנקן", ואז, ורק אז – תוכלו בשעה טובה להעביר את הדגים למשכנם החדש.

טיפים אחרונים לסיום:

לפני שאתם קונים את האקווריום ערכו השוואת מחירים בין מספר חנויות (ובדקו גם אונליין) ואל תשכחו לשאול האם החנות מציעה עסקאות חבילה או הנחות לציוד ואביזרים שתצטרכו לרכוש בעתיד עבור האקווריום.

ולסיום, עוד נקודה משמעותית. אל תשכחו שאקווריום קונים פעם אחת, אבל התחזוקה שלו נמשכת (בעזרת השם) שנים רבות. אקווריום גדול יסב לכם הרבה נחת, אבל הוא גם דורש יותר עבודה. אם אתם לא מסוגלים לזה (רק בגלל הלחץ בעבודה, כמובן), אל תתפתו, רכשו אקווריום קטן יותר וקל יותר לתפעול. בכל מקרה, התוצאה תהיה משובבת לב.