אומנם ברור לנו שמדובר בתירוץ, ולמעשה האקווריום הוא בשבילכם ולא בשביל הדור הבא, אבל יש אמת בטענה כי דגים הם חיית מחמד נפלאה לילדים (וגם להוריהם, שלא צריכים לנקות שערות מהשטיח). מצד שני, ישנם דגים הדורשים טיפול דקדקני בו ילד עשוי להתקשות. אז כיצד בוחרים את הדגים הנכונים ביותר למשימת טיפוח האקווריום שהטלתם על ילדיכם? הנה כמה נקודות למחשבה.

דג עמיד

הקריטריון הראשון והחשוב ביותר הוא העמידות. אל תבינו אותנו לא נכון, בדגים יש לטפל כראוי ואנחנו חלילה לא מעודדים הזנחת בעלי סנפיר, אבל בכל זאת – כאשר הילדים שלכם אחראים על הטיפול באקווריום (ובינינו? גם אם אתם האחראים אבל אין לכם ניסיון בתחום), סביר להניח שהדגים לא יואכלו בזמן, שהאקווריום לא יהיה לגמרי נקי, ושמספר הדגים המשייטים בו יעלה על הרצוי.

כאמור, לא מצב אידיאלי, אבל בואו נהיה מציאותיים: אם אתם לא רוצים לגרום לילדים שברון לב בשל דגים מתים, כדאי שתבחרו עבורם דגים עמידים מזן סתגלני במיוחד כגון: רוזי בארב – Barbs, דגי גופי – Guppy, רסבורות – Rasboras, טניכטיס אלבונובס – White Cloud, דגי מולי ועוד.

דג פשוט להאכלה

מיד אחריו, וקשור אליו בעבותות, נמצא קריטריון ההאכלה. הילדים שלכם צריכים להאכיל את הדגים, והם לא יכולים להתמודד, לפחות לא בשלבים הראשונים, עם משהו החורג מגבולות השקית עם אוכל יבש לדגים שניתן לרכוש בחנויות בעלי החיים.

אגב, בחנויות המתמחות תוכלו למצוא סוגים שונים של מזון לדגים, כולל מזון טרי וקפוא, ואפילו חטיפים, אבל שוב, הניחו לילדים ותנו להם דגים שיכולים לבלוע את הגרגרים היבשים מהחנות ולגדול כראוי.

דג יפה

קריטריון נוסף וחשוב עד מאוד, על אף שאינו קשור לאורך חייהם של הדגים, הוא המראה. זה נכון שכולנו אנשים עמוקים ולא שטחיים בכלל והאופי הוא החשוב, אבל בואו נודה על האמת – אנחנו רוצים אקווריום לילדים בין היתר כי זה רהיט יפהפה לסלון.

ובכן, ביופי כמו ביופי אין דעה אחידה, אבל כן יש לציין כי הדגים שאתם בוחרים צריכים להיות נאים בעיניכם. זה נכון ביתר שאת כאשר מדובר באקווריום שבאחריות הילדים, ובעיקר ילדים צעירים – הפסיכולוגיה פה לא טועה – דג שאינו יפה בעיני הילד הינו בעל סיכויים גבוהים יותר להיות דג שהילד לא אוהב, ומכאן קצרה הדרך להיותו דג מוזנח.

לחצו כאן כדי לקרוא כיצד להכין את האקווריום להכנסת הדגים

לחצו כאן כדי לקרוא כיצד לשמור על האקווריום נקי