החורף מתקרב, ואנחנו דואגים למטריות ומעילים, מתחסנים נגד שפעת ומוודאים שיש שמיכות פוך בבית. אבל צריך לוודא שגם חברנו הטוב ביותר מוכן לעונה הקרה. להלן מספר דברים שכדאי לחשוב עליהם מראש:

להלביש אותו

כלל האצבע אומר שככל שהכלב קטן יותר, כך יחס שטח הפנים שלו גדל והוא רגיש יותר לקור. בהתאם לכך מרבית הגזעים הקטנים כגון תחש ופאג, ובמיוחד גזעי השעשועים כגון מלטז, שיצו וצ'יוואווה,  רגישים ביותר לקור. כלבים אלו עלולים להצטנן ואף לפתח דלקת ריאות אם אינם לבושים כהלכה כאשר מזג האוויר קר וסוער.

אם יש לכם גזע כלב רגיש לקור חשוב לוודא מראש שיש לכם מעיל עבורו לימים שבהם הטמפרטורות יורדות. שימו לב שאם המעיל נרטב יש להוריד אותו מהכלב, שכן בגד רטוב יקרר אותו אף יותר.

אם יש לכם האסקי, כמובן, אל תטרידו את עצמכם במעילים.

לוודא קיומו של מחסה חם

איפה הכלבה שלכם ישנה? במלונה בחוץ? בתוך הבית? אם היא ישנה מחוץ לבית יש לוודא שפנים המלונה לא נרטב בגשם, ושיש שם מספיק שמיכות להתחמם בהן. מדי פעם, כמובן, יש צורך להכניס שמיכות יבשות במקום השמיכות שהרטיבה הכלבה שנכנסה למלונה ספוגה בגשם.

אם הכלבה ישנה בבית, יש לוודא שיש לה מקום יבש וחם בפנים, למשל- מיטה מפנקת לכלב, אך כמובן שגם ספה (אם אין לכם בעיה עם זה) תעשה את העבודה היטב.

לתת לו הרבה מים לשתות

כלבים שמבלים זמן רב בקור משקיעים אנרגיה רבה בחימום הגוף. על מנת לא להיחלש, הם זקוקים לכמות גדולה יותר של אוכל לכלבים ואף חשוב יותר – מים.

בכלבים מגזע קטן חשוב להקפיד על מתן אוכל לכלבים קטנים בלבד, המספק כמות אנרגיה גבוהה יותר, הנדרשת לוויסות טמפרטורת הגוף של הכלב.

שימו לב שהכלב שלכם שותה מספיק בזמן החורף, במיוחד אם הוא נוטה לבלות זמן רב בחוץ.

לתת לפרווה זמן לגדול

אם הכלבה שלכם היא מזן שאתם צריכים לספר בקיץ, שימו לב שאתם לא מספרים, או משפרים את התספורת, בעונה מאוחרת מדי בשנה.

הפרווה צריכה זמן לגדול ולחמם את הגוף בחורף, כך שהכלבה תיכנס כבר לעונת החורף עם פרווה מלאה. אף אחד לא רוצה להתמודד עם האסקית מצוננת.

לחצו כאן כדי לקרוא כמה פעמים ביום הכלב צריך לאכול