אחרי ההשקעה הראשונית באקווריום ובאביזרים המתאימים, לדגים אין דרישות יותר מדי גבוהות מכם. אתם לא צריכים להוציא אותם לטיול, לסרק או לטפח אותם ואפילו לא צריך לקחת אותם לווטרינר כדי לקבל חיסון. באופן כללי, האחריות הכי גדולה שיש לכם מעכשיו היא להאכיל אותם. ממש לא מסובך.

אבל בכל זאת יש כמה דגשים כדי לעשות את זה נכון.

נתחיל בקצת רקע: בטבע, רוב הדגים אוכלים כאשר יש להם הזדמנות. ביום טוב, הם עשויים לאכול מספר ארוחות, אבל אין להם בעיה גם לשרוד כמה ימים ללא אוכל אם אין ארוחה זמינה.

המשמעות היא שדגים יכולים להיות פרעסרים לא קטנים, ובגדול – הם יזללו כל אוכל שתתנו להם, מתי שתתנו להם (גם אם הם לא גוועים מרעב). זו הסיבה שאחד מגורמי המוות המובילים אצל מגדלי דגים מתחילים הוא האכלת יתר.

מגדל דגים לא מנוסה עלול לטעות ולחשוב שהתנהגותו הרעבתנית של הדג מעידה על צורך ממשי בהאכלות תכופות ובכמויות מזון גדולות ממה שבאמת נחוץ לדגיו. בנוסף, הימצאות שאריות אוכל לדגים שלא נאכל במים עלולה לגרום לזיהומים ולמחלות שונות שיפגעו בדגים. לכן חשוב לבצע את ההאכלות בצורה נכונה.

מה בתפריט?

בחנויות חיות המחמד והדגים תוכלו למצוא מזון מסוגים שונים ובצורות שונות.

הצורה הנפוצה ביותר למזון דגים היא בפתיתים. מזון דגים בפתיתים יספק לדגים שלכם תזונה מספקת כדי לשרוד, אבל אם אתם רוצים שהם ממש ישגשגו, עליכם לגוון להם את התזונה מעט יותר. אחרי הכל, גם אתם הייתם מתבאסים לאכול את אותו הדבר כל יום.

באותן חנויות תוכלו למצוא מזון גם בצורה של מקלונים, כדורונים וכו'. הקפידו לגוון לדגים שלכם את הדיאטה מדי פעם.

סוגי המזון נבדלים זה מזה גם בתכולתם: מזון צמחוני, מזון לדגים טורפים, פלנקטון וכו'. קראו את מאפייני המזון הרשומים על האריזה וודאו שהתכולה מתאימה לדיאטה של הזן אותו אתם מגדלים.

חצי פנסיון או פנסיון מלא?

ככלל, רוב הדגים יכולים להסתפק בהאכלה אחת ביום, מתי שנוח לכם. יוצאים מן הכלל הם דגים צמחוניים, שבטבע נוהגים לנשנש צמחים לאורך כל היום.

אם אתם מגדלים דגים צמחוניים ואין לכם פנאי להאכיל אותם מספר פעמים ביום, דאגו לגדל באקווריום שלכם גם צמחי מים אכילים, שאותם יוכלו הדגים לכרסם במהלך היום, בין הארוחות שתספקו להם.

סייג נוסף לעניין ההאכלות, הוא אוכלי לילה. ישנם זנים מסויימים (שפמנונים, למשל) שרגילים לאכול בלילה. אם אתם מגדלים זן כזה, הקפידו להאכיל אותו בערב, לפני שאתם הולכים לישון (ואל תשכחו לכבות גם את התאורה באקווריום).

אז מה ניתן למי? אנחנו ממליצים על מוצרים של חברת SISO, שמייצרת מזון איכותי ומותאם לכל סוג של דג שאולי שוכן אצלכם באקוורים:

דגים שוכני קרקעית

עבור קבוצה זו ממליצים על מזון לדגי קרקעית בטבליות הכולל חומצות שומן לא רוויות ותערובת חיידקים לשיפור המטבוליזם וחיזוק מערכת העיכול. הטבליות שוקעות לתחתית האקווריום ולאחר מכן יתמוססו מבלי לזהם את מי המים.

דגים טורפים

עבור הטורפים ישנן שלוש אפשרויות לבחירה:

  1. מזון "ציקליד סטיק" – אוכל לציקלידים בצורת מקלונים צפים, מתאים בעיקר לדגים הגדלים בנהרות אפריקה ולדגים גדולים ממרכז ודרום אמריקה, וגם לדגים תוכי אדום ו-Flower Horn. המזון מותאם בצורה מיטבית לדרישות התזונה והרגלי האכילה של הדגים ותורם לחיזוק הצבע ומערכת החיסון שלהם.
  2. אוכל לציקלידים בשבבים – מתאים במיוחד לדגים טורפים וציקלידים גמדיים. השבבים שוקעים באיטיות באופן מותאם להרגלי התזונה של הציקלידים. האיזון המדויק בין הוויטמינים לרמת החלבון הגבוהה תורמים לחיזוק הצבע ומערכת החיסון של הדגים.
  3. אוכל מחזק צבע לציקלידים כגון דגי דיסקוס – בעל תכולת חלבון גבוהה, ספירולינה ירוקה מינרלים וויטמינים. מחזק את הצבע הטבעי של הדג ואת מערכת החיסון שלו.

דגים טרופיים

מזון "טרופיקל" בצורת פתיתים, המתאים בצורה מושלמת לכל הדגים הטרופיים: סקלארים, גורמים, משפחת הטטרות ומשריצי החיים (גופים, סייפנים, מולים, פלטים ועוד). המזון צף ושומר על רמת ניקיון גבוהה באקווריום.

בתיאבון.

לחצו כאן כדי לקרוא איך לשמור על האקווריום נקי

לחצו כאן כדי לקרוא כיצד לדעת האם הדג שלכם חולה